Latvijā mūsu pārtikas kultūra ir tikpat daudzveidīga kā mūsu valsts ainava. No bagātīgām mežu bagātībām līdz līdzenajām lauku ainavām, no mūsu svaigajiem ūdeņiem līdz mūsu auglīgajai zemei – mūsu vietējā pārtika atspoguļo visu šo dabas dažādību un bagātību.
Viens no populārākajiem un tradicionālajiem Latvijas ēdieniem ir “Pelēkie zirņi ar speķi”. Šis vienkāršais, bet sātīgais ēdiens tiek gatavots no vietējiem zirņiem un sālīta speķa, bieži vien ar krejumu mērci, un tas tiek baudīts gan ikdienā, gan svētku reizēs.
Otra populāra Latvijas pārtika ir “Rupjmaize”. Šī tumšā maize tiek gatavota no rudzu miltiem, un tā ir neatņemama daļa no latviešu uztura. Rupjmaize ir izturīga, barojoša un garšīga – to var baudīt vienkārši ar sviestu, vai arī ar Latvijā iecienītu siera veidu, piemēram, “Jāņu sieru”.
Kad runa ir par saldajiem ēdieniem, “Sklandrausis” ir viens no Latvijas aizsargājamiem nacionālajiem ēdieniem. Šis saldais pirādziņš ir gatavots no rupjas miltu mīklas, auzām un rīvētām biešām, kas apcep un pārklāj ar medu. Tas ir klasiski latviešu ēdiens, kas savu ceļu atrod līdz daudzām svētku galda klājumām.
Latvijā ir arī plaša dzērienu kultūra. Alus ir tradicionāls dzēriens, kas bieži tiek baudīts kopā ar uzkodām vai maltītēm. Dažādas vietējās alus darītavas ražo tradicionālus un eksperimentālus alus, kas izmanto vietējas izejvielas un senas darīšanas metodes.