Latvija ir valsts ar bagātīgu pārtikas mantojumu, kas atspoguļo tās daudzveidīgo kultūru un ainavu. Latvijas vietējā pārtika ir unikāla savā veidā, jo tā apvieno tradicionālās receptes un vietējās izejvielas, radot ēdienus, kas ir gan garšīgi, gan veselīgi.
Lai gan Latvija ir maza valsts, tās pārtikas dažādība ir plaša. Kurzemē jūs varētu baudīt svaigu zivju no Baltijas jūras, bet Latgales pusē jūs varētu mēģināt mājās gatavotus kūkas un cepumus, kas gatavoti pēc vecām receptēm. Vienlaikus Rīgā jūs varētu baudīt modernu Latvijas virtuvi, kas apvieno tradicionālos ēdienus ar starptautiskām iedvesmām.
Vietējā pārtika Latvijā ir cieši saistīta ar sezonām. Vasaras mēnešos tiek baudīti svaigi dārzeņi, ogas un augļi no dārza, kā arī svaigas zivis no jūras un ezeriem. Rudens un ziemas mēnešos tradicionālā latviešu virtuve piedāvā sāļus un kūpinātus ēdienus, kā arī dažādus konservētus produktus.
No tradicionālajiem Latvijas ēdieniem, pelēkie zirņi ar speķi ir īpaši iecienīti. Tas ir vienkāršs, bet bagātīgs ēdiens, kas gatavots no vietējiem zirņiem un sālīta speķa. Cits populārs ēdiens ir rupjmaize, kas ir gatavota no rupjas miltu maizes un bieži tiek pasniegta ar medu vai sieru.
Latvijas alus kultūra ir arī unikāla. Daudzi vietējie alus darītavas ražo alu, kas ir gatavots no vietējiem izejmateriāliem, piemēram, miežu iesals un Latvijas ūdens. Šis alus ir pazīstams ar savu spēcīgo un bagātīgo garšu, kas atšķiras no citu valstu alus.