Receptes

Panna Cotta ar Smiltsērkšķu ķīseli

Panna Cotta ar smitsērkšķiem

Izejvielas:

  • 600 ml Satori Alfa smiltsērkšķu nektāra (ja jums ir smiltsērķšu ogas, blanšējiet tās, sablenderējiet un izberziet caur sietu iegūto sulu);
  • 400 ml ūdens
  • 100 cukura (vai pēc garšas)
  • 50 g kartupeļu miltu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 100 ml piena
  • 90 g želejas cukura “Multi”
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas pastas vai 2 tējk. dabīgā vaniļas cukura

Gatavošana:

  • Gatavo panna cottu: Mazā katliņā liek saldo krējumu, pienu un želejas cukuru, kā arī vaniļu. Masu uzvāra un ļauj tai vārīties apmēram pusminūti. Salej trauciņos un ļauj tai atdzist istabas temperatūrā. Liek ledusskapī galīgai sastingšanai.
  • Gatavo smiltsērkšķu ķīseli: katlā sajauc kopā smiltsērkšķu sulu, ūdeni un cukuru. Pagaršo un cukura daudzumu pielāgo pēc savas gaumes (tam jābūt nedaudz skābam, jo panna cotta būs salda). Uzvāra. Maisot pievieno nelielā ūdens daudzumā iemaisītus kartupeļu miltus. Uzreiz noņem no uguns. Atstāj atdzist.
  • Pasniedz ar no trauciņiem izņemtu panna cottu, pārlietu ar smiltsērkšķu ķīseli.

Receptes autors:

Linda Tellgrena
www.lindasvirtuve.lv

Related Posts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *